De persoon achter Fasciaworld.nl

Fasciaworld.nl is opgezet door Harry Pijnappel: Sinds 1990 werkzaam in achtereenvolgens Zwitserland en Duitsland. Particuliere praktijk Pijnappel in Kessel (Dld) sinds 1995.

Gespecialiseerd in kinder- en sportfysiotherapie ontdekte hij in de praktijk de meerwaarde van het gebruik van elastische tapes van Kenzo Kase. Sinds 2000 is er een passie voor de effecten die hij elke dag weer ziet bij het aanleggen van deze bandages. Deze wil hij delen met collegae en tevens ook vanuit onderzoek de werking onderbouwen. Hieruit is er een database van onderzoeken ontstaan die vermeld worden op deze website. In 2006 verscheen het boek “Handbuch des Tapens” van zijn hand. deze is met elke druk geupdate en al in 8 talen vertaald. In de laatste jaren heeft Harry duizenden fysiotherapeuten opgeleid in Nederland, Duitsland, Polen, Rusland en het Midden Oosten.

 In 2009 kwam hij in aanraking met de methode van Dr. Typaldos uit Amerika. Deze methode hecht veel waarde aan de bodylanguage van de patient. Na toepassen van de juiste techniek zijn er zeer snelle resultaten waar te nemen. Sinds 2000 werd er meer bekendheid gegeven aan een structuur in ons lichaam: fascia. Ook wel bekend onder “bindweefsel” of “connective tissue”. Deze structuur en de nieuwe kennis hierover kan beter inzicht geven waarom bepaalde technieken (uitgevoerd op het lichaam) zoals ook het tapen, een effect kan hebben die het laat zien bij een goede uitvoering ervan. Combineren van fascia technieken met een tapeapplicatie is een waardevolle toevoeging bij de behandeling van patiënten.

“Om de kennis en informatie die ik door de jaren heen heb opgedaan te delen met collega fysiotherapeuten heb ik de website Fasciaworld opgericht. De bedoeling van deze website is om op een inspirerende, motiverende en innovatieve manier een communicatie medium te zijn en om een bijdrage te leveren op het gebied van kennis. De website is zeer praktisch gericht. De nieuwe ontwikkelingen op dit gebied blijven mij fascineren“.